Det här var ett skolprojekt vi gjorde för ICA Sverige. Uppgiften var att skapa en enhetlig design åt deras vegetariska sortiment.

Hela konceptet är tillverkat ur ett hållbarhetsperspektiv, med så lite plast som möjligt utan att riskera matens kvalitet. För den färska maten använde vi oss av papperstråg från Rottneros Packaging. Trågen är skapade av pappersmassa från svensk skog. Med lika mycket resurser som går åt för att tillverka ett plasttråg, kan du tillverka 15 stycken papperstråg.
Runt trågen satte vi en sleeve, för att på så vis få en större tryckyta att kommunicera med kunden.

Designen använder sig av fräscha färger för att kommunicera vilken sorts vegetarisk kost det är. Med grönt för veganskt, blå för lakto-ovo, rosa för ovo och lila för lakto. Färgerna är hämtade från den skandinaviska naturen och himlen.
Fotografierna på maten är fyllda av kryddor och smak, för att påvisa den goda smaken och inspirera kunden.

Sofia Stiernelöf, Adam Wass, Lisa Tillander and Lotta Weichsel. November – December 2018.

English

This was a school project that we did for ICA Sverige, a Swedish grocery store chain. The task was to create a uniform design for their vegetarian collection.  

The whole construction is made with an environmental thinking, with as little plastic as possible. For the fresh food we used a paper tray from Rottneros Packaging, that is made out of sustainable moulded pulp. With the same resources that needs to create one plastic tray, you can create 15 of these paper trays.

We made a sleeve to wrap around the tray, to get a larger surface to print on and thereby communicate better with the customer. 

The design has fresh colors that tells what kind of vegetarian food it is. Green for vegan, blue for lacto-ovo, pink for ovo and purple for lacto. The colors are inspired by the Scandinavian sky and nature. 

The photographs is exploding with spices and flavours, to communicate the good taste and inspire the customers. 

Created by Sofia Stiernelöf, Adam Wass, Lisa Tillander and Lotta Weichsel. November – December 2018. 

Lämna ett svar